Thursday, March 1, 2012

.:: Terbaik Dari SK II ::.

Salam...

Hai ... Salam Jumaat. Minggi ni nampak macam rajin sikit meng'update' blog kan? hehehe.. Ada masa terluang, aku akan cuba UPDATE sebaik mana yang mungkin. Pejam celik, pejam celik dah masuk bulan Mac, sekejap je masa berlalu. Semoga hari-hari kita dipermudahkan oleh Allah SWT, Insyaallah.

Hari ini aku nak cerita sikit tentang Produk Sk II yang aku dah pakai masuk tahun ke 3. Sebelum ni aku dah pernah tulis entri pasal SK II tapi hari ini aku nak share pengalaman aku memakai produk ni. Selama 3 tahun aku pakai produk ni memang tak banyak masalah cuma masalahnya adalah 'kekeringan wang ringgit'.. hehehe. Bagusnya produk ini sebab dia tahan lama, kadang 1 produk tu tahan selama setahun kerana pemakaianya cuma waktu pagi dan malam sahaja, itu cukup memadai.

Produk yang aku nak tekankan disini ialah Maricle Water Pitera ( Air Ajaib ) yang sangat berfungsi melembutkan dan menyegarkan kulit. Biasanya aku akan pakai waktu sebelum tidur dan apabila bangun dari tidur, kulit akan segar dan halus. Pengalaman ini aku dapat apabila berjumpa dengan sahabat baik, dia tiba-tiba cakap 'lembutnya kulit' bila kami bersalaman erat. Aku sungguh teruja dengan pujian itu. Ini bermakna, produk yang mahal ini bukan sahaja mahal malah berfungsi dengan baik. Sanagt berbaloi apabila memakainya. Insyallah..

Ini Maricle Water yang boleh melebutkan kulit

  
Untuk percubaan pertama, pada siapa-siapa yang berminat, bolehlah mulakan dengan Facial Treatment Essence ni @ Maricle Water. Harga sebotol kecil 75ml ialah RM199, tetapi penggunaanya bertahan selama setahun. Jadi, aku rasa harganya sangat berbaloi dan jimat. Buat masa sekarang, aku hanya stay dengan 3 produk SK II iaitu, Facial Treatment Essence, Facial Treatment Cleanser dan Facial Treatment Clear Lotion. 3 produk ini sudah memadai untuk aku mendapatkan kulit yang cantik. Tapi niat masih ada untuk memakai produk-produk lain dari SK II, insyaallah.

Ini 3 produk yang aku dah gunakan dan sedang menggunakannya 

 Bagi yang ingin mencuba produk ini, silalah mendapat khidmat nasihat di Kaunter-kaunter SK II berdekatan anda. Nanti kita boleh sama-sama share pengalaman menggunakan SK II. Tak sabar nak dengar pengalaman manis anda semua. See ya... :)

Wajah selepas penggunaan SK II :)

wajah sebelum guna SK II :)

16 comments:

  1. Salam... Nadia pun guna skII hasilnya mmg best... Best mcm harganya juga kan...kan...:-)

    ReplyDelete
  2. salam nadia... haah.. betul2 berkesan kan?hehehe.. tapi tahan lama walaupun agak mahal..:))

    ReplyDelete
  3. A'kum,hanna...tgh blogwalking,terjumpa blog hanna..heee..kebetulan saya pun baru jak wat entry pasal produk ni..SKII FTE memang best even baru 7 bulan guna,dh rasa kesannya...Bah...ada masa,terjah la blog saya ya...:)..salam perkenalan dari saya...

    ReplyDelete
  4. salam rinie.... tq bace blog hanna.. dah lama xupdate.. oo..yeke.. selamat mencuba produk SK-II... salam perkenalan...

    ReplyDelete
  5. salam singgah..
    produk sk-ii memang jadi pilihan ramai..tp yelah,harganya pon boleh tahan jugak..kalau perlukan pilihan lain,sy ada menjual produk sk-ii di page http://www.facebook.com/ComeyHouse dgn harga lebih murah drpd kaunter..produk original,jgn bimbang..boleh bawa utk pengesahan di kaunter..harga murah sbb tak sewa kedai,tak bayar pekerja semua n supply drpd kaunter sk-ii di airport,so bebas cukai:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi..plz suggest me sk11 product for scar ..

      Delete
  6. Salam, Sis Boleh mtk tolong buy for me 1 set pitera RM199 tu.. I try find at Kaunter JB nie aritu abis stok.. huhuhuh pls... contact me at 019-2551262 ye..

    ReplyDelete
  7. sy pula suka beli kat 2 laman web ni, http://www.dedandelion.com, and http://www.bestbuyworld.com. blh compare harga sblm beli ni.

    ReplyDelete
  8. wah..teringin nak cuba..
    tu yg blogwalking tu..
    salam perkenalan

    ReplyDelete
  9. bhn kimia dlm sk2 ni xbhya ke ye..sy mina nk try sk2..tp tkut xsesuai lah

    ReplyDelete
  10. saya dah cuba satu set start dari 4 bulan lepas..basic + repair c + stempower..huhuhu..x sesuai..kulit makin berminyak & jrwt makin subur..pergi kaunter sk II dia suruh stop sebab sk II ni x sesuai dgn org kulit berminyak..huhuhuu..bukan rezeki saya..skrg ni pakai bodyshop je

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sis...sy pun jenis kulit berminyak...sis x try pakai miracle water shj?...sy nk try pakai ni je tp takut gak sb kulit mudah nk tmbuh jerawat

      Delete
  11. sy dh masuk 2 bulan pakai SK II For Men..sy pakai FTE...my God! kulit sy terus glowing .... even acne marks still ada..tp oily skin dh kurang n keep hydrate...plan nk try toner lak..tp masalhnya...SK II ni mahal..aish....hmpir separuh drp gaji sy hahaah...tp mcm mn pon..x rugi pakai SK II...berbaloi sgt2...

    ReplyDelete
  12. saya dealer mary kay...boleh berhubung dengan saya 0164408186

    ReplyDelete
  13. bestnye..rs nk cuba lak skii ni. tp.skrg guna shaklee pun ok gak ;-)

    ReplyDelete
  14. salam u bli sk2 di kaunter or online? risau takut x original bli online

    ReplyDelete